www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

k 1

k 1

 

Šeštadienį Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė bendruomenę į Knygos festivalį, kuriame buvo galima pabendrauti su rašytojais, pasiklausyti muzikos, sudalyvauti interaktyvioje edukacijoje „Kosminis skrydis“, taktilinės knygos „Gelmių paslaptys“ pristatyme ir kitokiais būdais turtinti savo akiratį.

 

Jauniausi skaitytojai vartė naujas knygeles, kurias pristatė rašytojos Jolanta Toločkaitė ir Dovilė Lapinskienė_Junigeda. Kaniterapijos kubas ir Baltijos cirko artistai taip pat turėjo savo gerbėjų.

 

Kūrybines dirbtuves surengė Juragių bendruomenės ir Garliavos apylinkių „Sąnašos“ bendruomenės centrai bei Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

 

Muziejininkės ir rašytojos Aldonos Ruseckaitės moderuojamuose pašnekesiuose dalyvavo būrys kūrėjų: Inga Daugirdė, Zita Gaižauskaitė, Leonas Milčius, Rita Pauliukaitienė, Viktoras Rudžianskas, Viktoras Trofimišinas, Vidmantas Vitkauskas. Lyrišką nuotaiką skleidė ir Skriaudžių ansamblis „Kanklės“.

 

„Šiandien svarbu prisiminti kūrėjus, kurie paliko gilų pėdsaką Kauno krašto ir visos Lietuvos gyvenime, o tokių iškilių asmenybių turime labai daug“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis dėkojo renginyje dalyvavusiems rašytojams ir Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorei Irenai Viktorijai Stančiauskienei už iniciatyvą pagerbti Knygą.

 

Renginį užbaigė literatūrinė-muzikinė programa „Muzikos ir poezijos keliais“, kurią pristatė atlikėja Vaida Genytė, aktorė Sandra Daukšaitė ir pianistė Gražina Zalatorienė.

 

 

KRS informacija ir nuotraukos