www.garliava.lt

n 1

n 1

 

Jau ketvirtus metus iš eilės Garliavos Kaimynystės parko amfiteatre skambėjo respublikinis neįgaliųjų meno kolektyvų festivalis „Dainų tiltai“.

 

Festivalyje šįmet dalyvavo net 14 kolektyvų iš Telšių, Prienų, Kėdainių, Kaišiadorių, Kupiškio, Jonavos, Ukmergės, Vievio, Elektrėnų, Kauno miesto ir Kauno rajono.

 

Kauno rajonui atstovavo du kolektyvai: Garliavos neįgaliųjų draugijos moterų vokalinis ansamblis „Šarma“ ir Kauno rajono trečiojo amžiaus universiteto vokalinis ansamblis „Ežiuolė“. Abiem kolektyvams vadovauja Violeta Traškevičienė.

 

Pasveikinti festivalio dalyvių ir perduoti jiems Kauno rajono mero Valerijaus Makūno padėkas atvyko savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius ir jo pavaduotoja Rūta Černiauskienė.

 

„Muzika ir daina nutiesia tiltus, sutelkia bendrai veiklai, bendriems susibūrimams. Džiaugiuosi, kad festivalis kasmet auga ir jame dalyvauja vis daugiau ansamblių iš skirtingų savivaldybių. Linkiu, kad ateityje jis taptų tarptautiniu. Gražios šventės“, – linkėjo Š. Šukevičius.

 

Renginyje skambėjo puikiai visiems žinomos liaudies dainos, romansai, lietuvių kompozitorių kūriniai. Kiekvieno kolektyvo pasirodymą garsiais plojimais ir šūksniais vertino žiūrovai.

 

Festivalio iniciatorius, Garliavos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Eugenijus Senovaitis, dėkojo visiems dalyviams ir džiaugėsi, kad prieš ketverius metus kilusi idėja organizuoti festivalį „Dainų tiltai“ ne tik gyva, bet šis renginys tapo jau tradiciniu pakaunėje.

 

KRS informacija ir nuotraukos