Pažymint Sveikatingumo mėnesį, balandžio 12 dieną Garliavos kultūros centras kvietė garliaviečius į degustacinę edukaciją „Pluoštinių kanapių nauda sveikatai ir ilgaamžiškumui“.
Žaismingai pradėję susitikimą folkloro ansamblio „Gegutala“ meno vadovės Nijolės Grivačiauskienės sukamu šokių rateliu ir bendromis jėgomis „išrovę kanapėlę“, edukacijos dalyviai leidosi į intriguojančią paskaitą apie pluoštines kanapes. Su jų savybėmis ir, rodos, neišsemiamomis panaudojimo galimybėmis susirinkusius dalyvius supažindino ilgametė „Žolinčių akademijos“ lektorė Aldona Čiūtienė.
Tai, ką anksčiau mūsų močiutės, gamindamos kanapinę spirgynę ar kaisdamos kanapių arbatą, galėjo tik intuityviai nujausti, šiandien patvirtina moksliniai tyrimai: kanapės – tikras supermaistas, prisotintas baltymais, skaidulomis, sveikosiomis omega rūgštimis, antioksidantais bei vitaminais.
Lektorė pristatė kanapių maisto produktus, draugiškai dalinosi receptais, kaip iš kanapių sėklų pasigaminti pieną, sūrį ir netgi saldžius saldainius anūkėliams. Edukacijos dalyviai taip pat turėjo galimybę išragauti sveikuoliškus kanapių užkandukus, pagamintus iš kanapių sėklų baltymų ir aliejaus, paskanauti pačios Aldonos rankomis rinktos žolelių arbatos.
A.Rimdžiūtės nuotr.
http://garliava.lt/lt/seniunija/3402-mokesi-apie-pluostiniu-kanapiu-nauda-sveikatai#sigProId11d248ab84