www.garliava.lt

gantas vaiciulenas qchymjs9ij0 unsplash

gantas vaiciulenas qchymjs9ij0 unsplash

 

Šį ilgąjį savaitgalį švęsime Jonines, o kad šventės praeitų saugiai, priešgaisrinė gelbėjimo valdyba primena pagrindines saugaus elgesio taisykles, kuriant laužus, bei kaip naudoti pirotechnikos priemones.

 

Informacija apie laužavietes:

  • Kepsninių, šašlykinių, rūkyklų, židinių, kūrenamų kietuoju kuru, negalima kurti arčiau kaip 6 metrai nuo pastatų.
  • Laužus leidžiama kūrenti tik tam tikslui numatytose laužavietėse ir šventės organizatoriams gavus tam leidimus. Patys žmonės savavališkai negali įsirengti laužavietės (nebent savo sklype, jeigu tai leidžia vietos savivaldos teisės aktai, ir laikantis saugių atstumų).
  • Laužavietė neturi būti arčiau nei 30 metrų nuo pastatų.
  • Palikti be priežiūros besikūrenančias laužavietes draudžiama. Smilkstančią laužavietę būtina užgesinti.
  • Rekomenduojame viešas laužavietes aprūpintų pirminėmis gesinimo priemonėmis.

 

Informacija apie saugų pirotechnikos priemonių naudojimą:

  • Pirotechnikos priemones ir atvirą ugnį masinių renginių metu patalpose (kai susirenka daugiau kaip 100 žmonių, o patalpose, esančiose rūsiuose ir cokoliniuose aukštuose, – daugiau kaip 50 žmonių) leidžiama naudoti tik rašytiniu įmonės, įstaigos, organizacijos vadovo ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui pavaldžios įstaigos sutikimu.
  • Masinio renginio organizatoriai privalo ne vėliau kaip prieš penkias dienas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui pavaldžiai įstaigai pateikti dokumentus apie naudojamas pirotechnikos priemones (pirotechninio mišinio kiekį, naudojimo būdą, atliekamų darbų saugos instrukcijas).
  • Renginio organizatoriai privalo užtikrinti pirotechnikos priemonių paleidimo aikštelėje esančių žmonių saugą: kiekvieną kartą numatyti gaisro ar sprogimo pavojaus zonos ribas, neįleisti į šią zoną pašalinių asmenų, pasirūpinti, kad būtų naudojami tik tinkamai veikiantys pirotechnikos priemonių paleidimo įrenginiai, o žiūrovai būtų už gaisro ar sprogimo pavojaus zonos ribų.